Kramforskråkan har äntligen fått ett namn. I fortsättningen ska den kallas Krammy, ett namn för både för tjejer och killar.

När firandet av att det 2017 är 70 år sedan Kramfors fick stadsprivilegier inleddes passade man samtidigt på att döpa Kramforskråkan. Fågeln som pryder kommunvapnet och som även i flera år glatt besökare vid olika arrangemang och festligheter har faktiskt saknat ett riktigt namn. Den har bara kallats för Kramforskråkan.

Men samtidigt som 70-årsfirande inleddes på Christoffergallerian på lördagen offentliggjordes också resultatet av en namntävling för Kramforssymbolen. Inte mindre än ett 200-tal namnförslag hade lämnats in och det var Åsa Aretorn som hade kommit på det vinnande namnet Krammy. Som belöning för detta fick hon motta ett presentkort på 500 kronor att handla för i Kramfors.

Vice kommunalrådet Gudrun Sjödin fick vara ”dopförrättare” genom att hänga ett blått sidenband med texten ”Krammy” runt kråkans hals.

På frågan från en besökare om Krammy var en han eller hon så fann sig Gudrun Sjödin snabbt och konstaterade att Krammy är ett namn som passar för både tjejer och killar.

– Men just nu när den står här bredvid mig är det en kille, sa Gudrun Sjödin.

Erik Åmell