NORDINGRÅ

Emanuel Bagge från Nordingrå släpper en ny singel. Slowly Falling Pieces heter singeln där han sätter fingret på rädslan för att ta nästa steg, att förlora det vi redan har.

Den är skriven av Elin Andersson, Linus Wileryd, Dejan Eskerika och Emanuel själv och har producerats i samarbete med Susanne Bertlin och Bertlin Agency.

Låten handlar om olycklig kärlek.

– I texten sjunger jag ”I don´t wanna climb this broken ladder”. Den meningen berättar att det finns en trasig stege framför en som kan ta en till den platsen man vill men man ser också tydligt att den är sönder vilket kan resultera i att om man tar steget att börja klättra i så kan den gå sönder och då faller den i så många små bitar så att den inte går att laga efteråt, berättar Emanuel Bagge i ett pressmeddelande.

– Känslan i musiken är dock mera hoppfull, ändå ger det en pushen att ta det steget trots rädslan. I slutändan vill jag att låten ska reflektera kampen mellan dessa två känslor. Förväntan och rädsla.

Emanuel Bagge slog igenom stort i fjol när han gick till final i TV4:s Talang. Han vann semifinalen då han med sin egen tolkning av Sir Elton John’s ”Goodbye yellow Brick road” hänförde både juryn och publiken. Denna låt spelade han för övrigt också när han återkom till hemkommunen Kramfors för ett bejublat framträdande under nationaldagsfirandet 2017.

Emanuel bor numera i Stockholm och jobbar heltid med musiken.

Slowly Falling Pieces kan höras på Spotify.

ERIK ÅMELL

Slowly Falling Pieces.