KRAMFORS

I dag gör Kramforskråkan Krammy entré som skulptur i Kramfors. Elva ”Krammyar” står klara att ställas ut, de flesta i stadskärnan.

Kramfors har ju som bekant beslutat att göra som Sundsvall och ställa ut sin djursymbol i olika stilar på stan. I Sundsvall möter man sedan några år tillbaka olika färgglada drakar men i Kramfors är det förstås Kramforskråkan Krammy som ska synas.

Klockan 11.30 i dag lördag visas de elva kråkorna upp i centrum. Sedan kommer de att placeras ut enligt deras sponsorers önskemål. Zooka fick under fredagen se när Järnakademiens och Gallerians kråkor lastades ut. Tidigare har också Ådalsskolans kråka varit synlig.

En av kråkorna ska placeras i Nordingrå, för två är placeringen ännu inte bestämd. Meningen är att det senare ska tillkomma ytterligare kråkor. De är tillverkade i glasfiber av samma företag som gjort Sundsvalls drakar. Självklart är de också målade i passande färger. Ådalsskolans kråka är förstås regnbågsfärgad för att spegla skolans HBTQ-certifiering och hänger med i den digitala utvecklingen genom läsplattan den har framför sina fötter.

Läs om hur Krammy fick sitt namn.

ERIK ÅMELL

Ådalsskolans Krammy. Foto: Erik Åmell