KRAMFORS

Kramfors fick på lördagen vara med om sin första prideparad. Ett regnbågsfärgat långt tåg av sprudlande glada människor vandrade Limstagatan fram och tog sedan torget i besittning.

Maria Viklund som ledde den brokiga karavanen, en del i Kramforsfestivalen, förkunnade från scenen att inte mindre än omkring 250 personer deltagit. Detta kan jämföras med den första svenska prideparaden i Örebro 1971 som samlade 15 personer. Det har medan andra ord hänt en del under åren.

Festligheterna fortsatte sedan med både musik och dans. Premiären för pride i Kramfors gynnades också av vädret och blev en stor framgång. Det torde inte ha varit sista gången som regnbågsflaggan hissades på torget.

ERIK ÅMELL

Maria Viklund ledde prideparaden. Foto: Erik Åmell

En dansuppvisning genomfördes av kulturskolan. Foto: Erik Åmell

Dansuppvisning. Foto: Erik Åmell

Uppskattningsvis 250 personer deltog i prideparaden. Foto: Erik Åmell