Inför mitt första blogginlägg funderade jag över vad jag skulle skriva om. Men så kom jag att tänka på en sak, jag har faktiskt bloggat nästan dagligen i snart 27 år! Sedan den 1 januari 1990 närmare bestämt. Då började jag att skriva dagbok, något som man väl på sätt och vis kan kalla för en blogg. Skillnaden är bara att ingen, förhoppningsvis, läser vad som står i dagboken medan man ju vill få största möjliga spridning på bloggen.

Jag anser alltså att jag har ägnat mig åt en sorts bloggande långt innan ordet ens var påtänkt.

De första åren hade jag inte ens dator utan dagboksanteckningarna plitades ned i anteckningsböcker med svarta vaxpärmar. Den första noteringen handlar om hur jag stiger upp på morgonen på ett hotell i Sundsvall på nyårsdagen. Inte helt pigg.

Sedan har det blivit en textmassa på uppskattningsvis runt 10 miljoner tecken som beskriver mitt liv från att vara 28-åring till nu snart 55. Inte alla dagar har skrivandet pågått, men de allra flesta.

Att skriva dagbok är roligt, värdefullt och har för mig blivit något av ett gift. Nu ska vi se om jag också ska bli beroende av bloggandet.