FRÅNÖ

Leif Edström i båten Orm segrade när Kramfors Båtklubb i lördags traditionsenligt anordnade kappseglingen Kramfors Race. Nio båtar fanns på plats klockan 13 när startskottet gick.

Seglingen hölls på en bana utanför klubbens hamn i Frånö. Banans längd var 12 sjömil. Tävlingen genomfördes i en frisk växlande nordvästlig vind med stundtals kraftiga byar. Första båt över mållinjen var Mika Oikaris Sumo (Sweline 37) efter lite drygt två timmars seglats. Ett handikappsystem (SRS) används dock för resultatberäkning där seglad tid korrigeras utifrån båtens seglingsegenskaper.

Tävlingen vanns sålunda av Leif Edström med sin Orm (NF). Tvåa var Per Thim med Svea (Omega 30). Tomas Gustafsson, välkänd från ishockey- och fotbollssammanhang, kom på tredje plats med Åreskutan (IF).

ERIK ÅMELL

Kramfors Båtrace (Med korrigerade tider efter båttyp): 1) Leif Edström, Orm, 02:00:26, 2) Per Thim, SVEA, 02:01:10, 3) Tomas Gustafsson, Åreskutan, 02:02:20, 4) Mika Oikari, Sumo, 02:02:48, 5) Olaf Mewes, Se-gla-ut, 02:05:02, 6) Jan Viklund, Vågspel, 02:06:39, 7) Göran Scherman, Yarrawonga, 02:14:43, 8) Joakim Björnberg, Geisha, 02:17:13, 9) Jens Söderlund, Kaxan, 02:19:54.

Kramfors Race genomfördes i lördags i Frånö. Foto: Erik Åmell
Uppladdning inför starten. Foto: Erik Åmell
Friska vindar mötte de tävlande. Foto: Erik Åmell
Startområdet i Frånö båthamn. Foto: Erik Åmell
Mika Oikari, med båten Sumo var först över mållinjen och fyra i tävlingen efter tidskorrigering för olika båttyper. Foto: Erik Åmell

/