KRAMFORS

Under onsdagen var det party i Kramfors. Det för 18 miljoner kronor ombyggda torget fick då sin festliga invigning.

Ett fräschare, grönare, roligare och mera hållbart torg välkomnar nu alla kramforsbor och gäster. Kommunstyrelsens ordförande Malin Svanholm och produktionsnämndens ordförande Rainor Melander svarade för invigning och bandklippning. Men deras intention att bli först att åka i rutschbanetornet gick om intet. Snabba barn såg till att kvickt finna vägen upp till starten av banan.

De båda kommunpolitikerna framhöll också att det mycket är ett barnens torg som nu tas i bruk. Ett annat viktigt moment är hållbarheten. Dagvattnet som faller över torget tas om hand för att bevattna växligheten där man bland blommor och blad även kan hitta en och annan jordgubbe och annat ätbart.

Markus Molin och Per-Åke Stockberg inramade programmet med musik, underhållning och presentation av nybildade sångtrion High Coast singers och Mathilda Lindgren med utomhusklubben ”Festa för livet”.

Det var även loppis, skattjakt för barn och mat och fika under en synnerligen välbesökt invigning där också vädergudarna var med på noterna.

ERIK ÅMELL

Tornet med rutschkana blev en given favorit. Foto: Erik Åmell
Många ville vara med om invigningen av nya torget. Foto: Erik Åmell
/Rainor Melander testade rutschkanan. Foto: Erik Åmell