Klockan är 17.24 lokal Kurredorentid...

Klockan är 17.24 lokal Kurredorentid…

..men egentligen är klockan...

..men egentligen är klockan…

...15.24!

…15.24!

Klockan på Kurredoren i Kramfors verkade i helgen ha tagit ett hopp in i framtiden. Under söndagen visade den två timmar före normaltid.

I helgen infördes normaltid (“vintertid”) i bland annat Sverige. Klockan skulle ställas tillbaka en timme. Men det är samma diskussion två gånger om året. Ska vi ställa fram eller ställa tillbaka klockan en timme när vi byter till/från normaltid (“vintertid”)/sommartid? En bra tumregel är att tänka som med sommarmöblerna; ställa fram på våren och ställa tillbaka på hösten. Men något blev fel med inställningen av klockan på Kurredoren som under söndagen gick ett par timmar före. Den var alltså i fas med tiden i till exempel Moskva.

Kanske berodde det på ett tekniskt fel, eller så var det den mänskliga faktorn. Sådant kan hända och ingen skada är skedd. Man skulle kunna tolka det som att Kramfors är först in i framtiden!

Erik Åmell