KRAMFORS

Buskörning på moped mitt framför en polisbil i centrala Kramfors. Mopedisten försöker ”imponera” med körning på bakdäcket.

På senare tid har det, i bland annat Tidningen Ångermanland, rapporterats om buskörningar i centrala Kramfors. På torsdagskvällen var det dags igen. Denna gång, runt 22-tiden, försökte mopedister av förmodligen yngre årgångar imponera genom balansakter med sina mopeder.

Zooka fångade några sekvenser när dessa trafikfarliga manövrar utfördes. En av mopedisterna passerade mitt framför en polisbil i korsningen mellan Järnvägsgatan/Riksväg 90, nära polisstationen. Kanske är det sådant som i vissa kretsar räknas som en merit.

Men polisens närvaro tycks ha gett resultat. Modet att upprepa ”konststycket” fanns tydligen inte utan mopedisterna fann det för gott att dra sig undan.

Se filmklippet med ett agerande i trafiken som definitivt inte ska applåderas.

ERIK ÅMELL