KRAMFORS

Sveriges nationaldag firades som vanligt på torget i Kramfors. Årets högtidstalare var Peyman Vahedi, rektor på Ådalsskolan.

Fredrik Högberg var konferencier för det program som traditionsenligt började redan klockan 11 i Konsthallen med att nya Svenska medborgare hälsades välkomna. Efter ett inledande uppträdande med lågstadieelever och klockringning berättade Fredrik Högberg om vad nationaldagen egentligen står för.

Julia Ivegren och Ida Pallin underhöll sedan med musik innan det var dags för högtidstalet.

Peyman Vahedi talade på temat ”Ung i Kramfors kommun”. Han berättade om egna erfarenheter om att komma till Sverige från ett krigshärjat land och om det fina mottagande han fick. I talet framhöll han Sverige som ett föredöme i sina satsningar på människor med funktionsnedsättningar samt de nyanlända.

Läs mer om Peyman Vahedis tal eller hör och se hela talet.

Hemvärnet ombesörjde sedan hissandet av Svenska flaggan med militär precision och till trumpetfanfar. Därefter sjöngs Sveriges nationalsång med kulturskolans ungdomskör som kraftigaste röst. Efter det traditionella firandet klev Nylands järn upp och övertog scenen.

ERIK ÅMELL

Fredrik Högberg var konferencier. Foto: Erik Åmell

Peyman Vahedi högtidstalade vid nationaldagsfirandet i Kramfors. Foto: Erik Åmell