KRAMFORS

Nära stan men med en av de finaste vyerna över Kramfors med omnejd. Bege dig till Latberget och njut av utsikten.

Latberget klingar väl mest bekant i ishockey-, längdåknings- och utförsåkningssammanhang. Men det går också att ta sig till toppen av skidbacken under de snöfria månaderna. Då får man skåda ut över Östby, centrala stan och mot Bjärtråsidan. Björknäs gamla sjukhem och Gålåbron skymtar också mer i fjärran.

Här finns också en fin toppstuga som dock tråkigt nog tidigare i år utsattes för vandalism.

Att vandra nerifrån från Latbergets skidstadion och till backens topp innebär tveklöst att några svettdroppar pressas fram. Det går också att ta bilen, även om vägen upp till målet inte är i toppskick.

ERIK ÅMELL

Björknäs gamla sjukhem syns i fjärran.

Latbergets vandaliserade toppstuga.

Hockeyhallen och skidstadion med Kramfors och Ångermanälven i bakgrunden.