KRAMFORS

OS- och paralympicshjältarna Sandra Näslund och Kristina Ulander hyllades när Kramfors firade nationaldagen på torget. Latbergsbacken bytte namn till Sandrabacken som ett erkännande till världens bästa skicrossåkare.

Både Sandras OS-guld och Kristinas paralympics-silver i rullstolscurling har ju välförtjänt uppmärksammats på många håll. Nu var det Kramfors kommuns tur att visa sin uppskattning. Kommunalrådet Malin Svanholm överlämnade gåvor och blommor. Kramfors Alpinas ordförande Maria Berglund fanns förstås också på plats denna stora dag.

Konferencierer för nationaldagsfirandet var Klas och Sanna Norberg. Bland annat fick den talrika publiken njuta av flera musikaliska framträdanden av kulturskolans elever.

Årets tema för nationaldagen var föreningsliv. Erika Grahm, sportchef för Brynäs IF, men med rötterna i Kramfors eller, som hon själv betonade, närmare bestämt i Frånö var högtidstalare. Hon betonade hur mycket föreningslivet och idrotten betytt för henne och vikten av jämställdhet.

David Tosteberg spelade trumpetfanfar medan hemvärnet såg till att svenska flaggan hissades. Därefter var det dags för att sjunga nationalsången.

ERIK ÅMELL

Många Kramforsbor kom till torget för att fira nationaldagen. Foto: Erik Åmell
Svenska flaggan i topp. Foto: Erik Åmell